רשתות נגד יונים אמורות לסייע בפני חסימת המעבר האווירי של יונים בין בניינים או למנוע כניסה או נחיתה על אזורים מסוימים. רשת שקופה להרחקת יונים למשל יכולה לשמש לחסימת מרפסות, מסתורי כביסה, עצים ועוד. השימוש ברשתות פופולרי מאוד והוא אחד משני הפתרונות הנפוצים ביותר להתמודד עם היונים. בדירות בבניין בדרך כלל פתרון זה נפוץ יותר אולם משתמשים ברשתות אלה גם במקומות רבים נוספים. חברת מהלל בע"מ הרחקת יונים תשמח לספק לכם שירותי הרחקת יונים והתקנת רשת נגד יונים בהתאם לצרכים שלכם ובמחיר אטרקטיבי במיוחד.
רשת שקופה להרחקת יונים – אילו סוגים יש?
ישנם סוגים שונים של רשתות נגד יונים שניתן לבחור מבניהן. המומלצות והמוכרות ביותר יהיו רשת ניילון מונופיל ורשת פלסטיק מפוליאתילן. הרשת המומלצת ביותר תהיה רשת שקופה מסוג מונופיל ורוב מרחיקי היונים ישתמשו בה. רשת זו עשויה מניילון ומגיע בעוביים שונים. ככל שהניילון עבה יותר ככה הוא פחות אסתטי ויותר בולט לעין אך גם יותר עמיד וחזק בפני ציפורים כבדות יותר וכן בפני מזג האוויר. בדרך כלל העובי המומלץ ביותר יהיה באזור 0.7 מ"מ. הגליל של רשת זו יכול להגיע ל-900 מטר כך שהמדביר גוזר את מידות הרשת בהתאם לצרכים של הלקוח והאזור שצריך לאטום.
מדוע דווקא רשת שקופה להרחקת יונים?
רשת שקופה להרחקת יונים לרוב תהיה המומלצת ביותר הן מבחינת המחיר, הן מבחינה אסתטית מכיוון שאינה בולטת במיוחד והן מבחינת היעילות שלה. רשת מונופיל גם עמידה יחסית לרשתות אחרות בפני שריפה. כלומר, היא תישרף כי בכל זאת מדובר באש, אולם עשויה מחומר שלא יתרום לאש להתפשט אלא תימס ותיעלם.
איך מתקינים וכמה זה עולה לנו?
ההתקנה מתבצעת באמצעות השחלת כבל פלדה דרך מסגרת הרשת, קדיחת חורים והתקנת ווים בקירות המבנה ובאזור בו רוצים להתקין את הרשת. מותחים את הרשת כדי שהיא לא תהיה רפויה מדי ועשויה ללכוד בטעות את היונים והציפורים האחרות וזה לא המטרה שלה, אלא רק לחסום את הכניסה שלה למקום. לאחר המתיחה תופסים אותה באמצעות יתד וזה הכול. רשת של 3X3 עשויה לעלות בסביבות 800-900 שח כולל התקנה אולם המחיר עשוי להשתנות בהתאם לגודל הרשת שצריך, אם צריך ציוד סנפלינג או מנוף וכו'.