השימוש ברשת יונים הוא שימוש ידוע ומוכר בתעשיית הרחקת היונים. היונה היא מזיק לא קטן לבני האדם ויכולה להפיץ מחלות, חיידקים ווירוסים שונים. כמו כן גם לשלשת היונים חומצית ויכולה להזיק לרכוש ולגרום לזיהום הסביבה. כדי להרחיק את היונים מהסביבה שלנו לא נחסל אותן בדומה למזיקים רבים אחרים, אלא נפעל להרחיקן מהאזור ולהפוך את האזור ללא אפשרי ו/או לא נוח לנחיתה וקינון. לא רלוונטי לתפוס את היונים ולשחרר אותן במקום מרוחק כיוון שהן יוכלו למצוא את הדרך חזרה מהר יותר מכפי שאתם חושבים וזה כמובן גם לא יפתור לכם את הבעיה עם יונים אחרות באזור.
רשת נגד יונים – סוגים של רשתות
- רשת מונופיל – רשת נגד יונים מומלצת במיוחד. צבעה שקוף ומגיע בעוביים שונים שתוכלו לבחור בהתאם למידת החוזק והעמידות של הרשת אל מול הפאן האסתטי אם הוא חשוב לכם. רשתות אלה חזקות מאוד ויכולות להתמודד בדרך כלל גם עם ציפורים גדולות וכבדות יותר. הצבע השקוף שלהן הופך את הבחירה לפופולרית מאוד בקרב הלקוחות.
- רשת פוליאתילן – רשת פלסטיק בצבע בז', נחשבת לעמידה באופן יחסי אך גם דליקה במיוחד ביחס לרשתות אחרות, מה שגם למדבירים רבים להפסיק להשתמש בה. מחירה דומה לזה של רשת מונופיל.
- רשת מתכת – רשת העשויה ממתכת עם ריבועים צפופים יחסית שיכולים לחסום את כניסת היונים והציפורים. הרשת בדרך כלל תותקן בארובות מבנים ומפעלים וכן מקומות חמים אחרים.
- רשת פלסטיק – רשת פשוטה וזולה יותר, מתאימה לחסימה ואיטום אולם החומר שלה אינו עמיד לאורך זמן רב ועשוי להתייבש במהירות. על כן לעתים קרובות תצטרכו להחליף את הרשת מה שלא יהיה בהכרח נעים ונוח.
כמה עולה להתקין רשת נגד יונים?
רשת יונים סטנדרטית של 3 מטר על 3 מטר יכולה לעלות לכם משהו כמו 1000 שקלים כולל התקנה. לעתים קצת פחות מכך ולעתים יותר מכך. אם הפתח קטן יותר המחיר עשוי להיות נמוך יותר. אם מדובר בעבודה מסוכנת בגובה המצריכה ציוד סנפלינג או מנוף המחיר עשוי להתייקר משמעותית. לפרטים נוספים והצעת מחיר צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!